Økologisk vin
Økologi har gennem de seneste år vundet stor indpas i vinproduktionen. I begyndelsen kun som økologi i vinmarken, men i dag tales der om økologi hele vejen i produktionsprocessen – fra mark til flaske. Her anvendes ingen kemiske rengøringsmidler til rengøring af tanke m.v. Man genanvender vand for at spare på denne ressource, bruger genbrugsglas til flasker, og genbrugspapir til etiketter, som er trykt med naturlige og ufarlige farvestoffer. Flaskerne lukkes med økologisk dyrket naturkork, og pakkes i kartoner produceret af genbrugspap.
Hvad er så Biodynamisk og Vegansk vin?
Indenfor biodynamikken anvendes samme principper som i økologien, men suppleret med store dele af Rudolf Steiners teorier/principper. Eksempelvis skal druerne høstes, når både solens og månens placering giver særlig højvande – man mener at sol og måne hermed er med til at trække mest saft ud i druerne. Ligeledes med naturgødning af markerne. Nogle steder presses kogødning i store kohorn, som graves ned på marken i november, for at blive taget op igen i februar/marts og spredt som gødning på markerne.
Vegansk vin er fremstillet helt uden anvendelse af animalske produkter. Ingen gødning fra dyr og i produktionen anvendes ikke animalske produkter som fx æggehvider til klaring af vinen.